Jacoba van Beierenlaan 6
2171 CM SASSENHEIM

€ 425.000,- v.o.n.

BOUWNUMMER 6 In de voormalige Kompasschool aan de Jacoba van Beierenlaan worden 6 ruime casco woningen gerealiseerd die volledig naar eigen wens en inzicht kunnen worden afgebouwd. Het prachtige ontwerp van dit gebouw met rijke details is destijds geïnspireerd op de... Lees meer

Kenmerken
Omschrijving
BOUWNUMMER 6

In de voormalige Kompasschool aan de Jacoba van Beierenlaan worden 6 ruime casco woningen gerealiseerd die volledig naar eigen wens en inzicht kunnen worden afgebouwd. Het prachtige ontwerp van dit gebouw met rijke details is destijds geïnspireerd op de bouwstijl van de ‘Amsterdamse school’.

Kenmerkend voor de Amsterdamse School is het gebruik van veel baksteen en het toepassen van versieringen in de gevels, in baksteen of gebeeldhouwd natuursteen. Door het splitsen van het gebouw ontstaan in dit Gemeentelijk Monument 6 aan elkaar geschakelde woningen met allen een eigen entree aan het maaiveld. En dit met respect voor de bestaande architectuur.

De gebruiksoppervlaktes van de woningen variëren van 137m2 tot ruim 200m2. Dit gebruiksoppervlak is verdeelt over 2 woonlagen met een beukmaat van maar liefst 7,2 meter. De vloeren hebben een fantastische plafondhoogte van ruim 320cm op de begane grond tot wel 550cm op de verdieping. Dit door de karakteristieke kapconstructie met grote overstekken, koningsstijlen, korbelen en zware spantbalken. Bij de huizen zijn aan de achterzijde dubbele deuren geplaatst welke toegang geven tot de privé tuinen.

De woningen worden afgewerkt tot een ‘vrij’ indeelbaar casco met grotendeels nieuwe woning scheidende wanden en een eigen entree. Toekomstige kopers kunnen na oplevering de woningen in eigen beheer volledig afbouwen naar eigen wens en inzicht.

De gevels en daken van de woningen hebben een volledige upgrade gekregen. Zo is er o.a. isolatieglas geplaatst, de bestaande kap is volledig na-geïsoleerd en de pannen zijn gereinigd. De ‘vrij’ indeelbare casco binnenzijden van de woningen hebben tevens een nieuw aangelegde meterkast met afgedopte voorzieningen gekregen.

Het gemeenschappelijke terrein aan

de voorzijde wordt ter versterking van het aangezicht ingericht als een gezamenlijke tuin. De privétuinen bevinden zich aan de achterzijde. De woningen beschikken allen over een privé parkeerplaats.

Voor het gebouw wordt een VVE opgericht om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst de prachtige uitstraling en tuin aan de voorzijde behouden kan blijven. De maandelijkse kosten per woning voor de VVE bedragen ca. € 150,=. De VVE zal zorgdragen voor de kosten van de opstalverzekering, onderhoud buitenzijde van de woningen en het onderhoud van de gezamenlijke voortuin.

Spelregels afbouw binnenzijde woning:
- Het creëren van nieuwe gevelopeningen is niet toegestaan
- De hoofddraagstructuur dient behouden te blijven
- Woning scheidende wanden moeten worden voorzien van geïsoleerde voorzetwanden
- Tegelwerk indien aanwezig dient te worden behouden
- De plattegronden dienen ter illustratie; hier wordt echter een mogelijke indelingsvariant geschetst
- De woningen zijn van binnen voorzien van een trap naar de verdieping

Bouwnummer 6:
Perceeloppervlakte 158 m2; gebruiksoppervlakte 137 m2; inhoud 478m3; Vraagprijs € 425.000,=.

Sassenheim ligt in de Duin- en Bollenstreek en is zeer goed bereikbaar. Via de A-44 bent u in een mum van tijd in Leiden, Den Haag, Amsterdam en Haarlem. Het openbaar vervoer is eveneens goed te noemen. Er zijn voldoende busverbindingen naar Leiden, Den Haag, Haarlem en Schiphol. Ook is er een treinstation en beschikt Sassenheim over alle dagelijkse voorzieningen. Er is voldoende medische basiszorg en er zijn verschillende onderwijsmogelijkheden. Zo zijn er meerdere kinderopvangvoorzieningen en basisscholen, evenals een school voor voortgezet onderwijs. Ook is er een grote diversiteit aan sportfaciliteiten.

www.oldschoolsassenheim.nl

Waar kunnen we je mee helpen?

Bel mij terug

Sassenheim - Regio Bollenstreek-Zuid

Hillegom - Regio Bollenstreek-Noord ​

Nieuw-Vennep - Regio Haarlemmermeer​

Bennebroek - Regio Zuid-Kennemerland​