Dorpsstraat 65
2343 AX OEGSTGEEST

€ 525.000,- k.k.

Achter deze charmante tuitgevel met boerenvlechtwerk schuilt een prachtig karakteristiek, uniek en vooral ruim woonhuis met aangebouwde bollenschuur en een besloten zonnige riante achtertuin. Dit fraai gelegen rijksmonument in de Dorpsstraat te Oegstgeest dateert uit de 17e eeuw en de... Lees meer

Kenmerken
Omschrijving
Achter deze charmante tuitgevel met boerenvlechtwerk schuilt een prachtig karakteristiek, uniek en vooral ruim woonhuis met aangebouwde bollenschuur en een besloten zonnige riante achtertuin. Dit fraai gelegen rijksmonument in de Dorpsstraat te Oegstgeest dateert uit de 17e eeuw en de voormalige bollenschuur dateert uit 1900.
Aan de Dorpsstraat treft u de oude voordeur aan welke door de huidige bewoners niet in die hoedanigheid wordt gebruikt. Zij gebruiken de ingang aan de zijkant van het pand. Een deur leidt u naar een binnenplaats welke toegang biedt tot o.a. de hal van het huis. De hal biedt toegang tot de bijkeuken en de tuinkamer met aansluitend de keuken .

De riante zit- en eetkamer zijn gesitueerd in het woonhuis. De keuken, tuinkamer en bijkeuken bevinden zich in de achtergelegen en aangebouwde bollenschuur.

De praktische bijkeuken is v.v. veel bergruimte. De tuinkamer is een prettige lichte ruimte welke grenst aan de tuin en in verbinding staat met de in 2015 vernieuwde keuken en de zitkamer. De houten keuken is uitgevoerd met een koelkast, vaatwasmachine, 4-pits gasfornuis, afzuigkap en een natuurstenen aanrechtblad.

De zitkamer is een sfeervolle ruimte mede door het zicht op de binnenplaats en de kachel in originele schouw met oude witjes en traditionele schildpadtegels. Het centraal gelegen trappenhuis is door het behoudt van o.a. de originele deur en trap een lust voor het oog. Onder de trap treft u een praktische bergkast aan. De bedstee is niet meer aanwezig wel is de nis waarin vroeger de baby's sliepen bewaard gebleven. De eetkamer

is momenteel gesitueerd aan de voorzijde van het woonhuis.

Middels de prachtige trap bereikt u een multifunctionele ruimte waarin tal van oude details bewaard zijn gebleven. De draagconstructie van de kap van het huis bestaat uit gebinten, waarvan de houten balken genummerd zijn. De merken zijn er als halve maantjes ingehakt. De nummers werden op alle houten onderdelen van de constructie aangebracht, zodat op de bouwplaats duidelijk was welke onderdelen bij elkaar hoorden en op welke plaats ze aangebracht moesten worden. In de schoorsteen is het luik waarachter vroeger de hammen werden gerookt bewaard gebleven. Een inspirerende ruimte met tal van mogelijkheden.

Aan de voorzijde is de 1e slaapkamer met fraai zicht op de Dorpsstraat gesitueerd. Boven deze kamer in de nok van het dak is een slaapvide geplaatst. In de voormalige bollenschuur zijn de hoofdslaapkamer en de badkamer met douche, wastafels, bad en toilet gesitueerd. Overloop met aansluitpunten was-/droogmachine en een trap naar de bergzolder v.v. opstelplaats cv-ketel (Atag, bouwjaar 2017) en een deur naar het platte dak boven de bollenschuur.

De riante zonnige achtertuin biedt volop privacy en is gesitueerd op het westen, door zowel de diepte als breedte van de tuin kunt u altijd wel een plek vinden om in de zon of juist de schaduw te zitten. In de tuin staat een berging en is een achterom aanwezig. Achter het huis is een groot parkeerterrein waar er altijd wel plek is voor uw auto.

Een uniek object op een zeer geliefde locatie om te wonen, met een groene oase achter het huis!

Waar kunnen we je mee helpen?

Bel mij terug

Sassenheim - Regio Bollenstreek-Zuid

Hillegom - Regio Bollenstreek-Noord ​

Nieuw-Vennep - Regio Haarlemmermeer​

Bennebroek - Regio Zuid-Kennemerland​