Weeresteinstraat 25
2182 GP HILLEGOM

€ 619.000,- k.k.

Karakteristiek woonhuis met achtergelegen bedrijfsruimte! Dit bijzondere object bestaat uit: I. Halfvrijstaand woonhuis met een karakteristieke gevel, gebouwd in 1912. In het woonhuis is ca. 255 m2 woonruimte aanwezig en biedt hierdoor diverse mogelijkheden (zoals dubbele bewoning). Het woonhuis is... Lees meer

Kenmerken

Verkocht

Omschrijving
Karakteristiek woonhuis met achtergelegen bedrijfsruimte!

Dit bijzondere object bestaat uit:

I. Halfvrijstaand woonhuis met een karakteristieke gevel, gebouwd in 1912. In het woonhuis is ca. 255 m2 woonruimte aanwezig en biedt hierdoor diverse mogelijkheden (zoals dubbele bewoning). Het woonhuis is voorzien van een dakterras op de 1e verdieping van ca. 23 m2. Het woonhuis heeft een eenvoudig en gedateerd afwerkingsniveau en dient gemoderniseerd te worden.

II. Bedrijfsruimte (verhuurd) met een oppervlakte van ca. 291 m2, geheel gelegen op de begane grond. De bedrijfsruimte is momenteel verhuurd.

Het gehele object is gelegen op een perceel eigen grond van 555 m2 en beschikt aan voorzijde over een verhard buitenterrein.

De gemeente Hillegom heeft het principe verzoek tot transformatie van het gehele object naar 'wonen' goedgekeurd! Voor aanvullende informatie omtrent dit principeverzoek kunnen wij u nader informeren.

Het object is bijzonder centraal gelegen, gunstig ten opzichte van het centrum met aantrekkelijk winkelgebied, voorzieningen en scholen en op korte afstand van openbaar vervoer (bushalte nabij en op fiets/loopafstand van NS-station). Nabij de woning ligt het aantrekkelijke Van Nispenpark dat geheel opnieuw is aangelegd en hierdoor een eigentijdse uitstraling heeft alsmede de fraaie Mariastraat en Sixlaan.

Woonhuis:

Begane grond:

Overdekt entree, hal met de meterkast en garderobe, deur naar een gang met vaste kast en toegang tot de woonkamer (en suite), een voorkamer met buitendeur en een achterkamer met schouw en vaste kast. De voorkamer en achterkamer zijn gescheiden door schuifdeuren. Vanuit de woonkamer entree tot een gang met een vaste kast, diepe kelderkast, een toilet + fonteintje alsmede een slaapkamer, voorzien van een schouw en vaste wastafel. Aan achterzijde bevindt zich de dichte keuken met schouw, een eenvoudig keukeninterieur en buitendeur. Aansluitend aan de keuken een badkamer met ligbad met daarachter gelegen hal met buitendeur en entree tot de naast het woonhuis gelegen poort.

Vanuit de gang aan voorzijde de trapopgang naar de 1e verdieping.

1e verdieping:

Ruime overloop met een toilet + fonteintje, vanaf de overloop toegang tot de ruime woonkamer aan voorzijde (voorheen kamer-en-suite) met vaste kasten en veel raampartijen aan voorzijde en de zijkant. Vanuit de woonkamer toegang tot de dichte keuken, gelegen

aan achterzijde en voorzien van een eenvoudig keukeninterieur. Aansluitend (en deur naar) de bijkeuken met vaste kasten en de opstelplaats van de CV-combiketel. Vanuit de bijkeuken een buitendeur met toegang tot het dakterras (ca. 23 m2). Vanaf het dakterras toegang een dakopbouw met een gang en extra kamer, voorzien van een vaste wastafel.

Vanaf de overloop een vaste trap naar de 2e verdieping.

2e verdieping:

Royale overloop met klein dakkapel, vaste bergkasten en bergruimte onder het dakvlak. Aan voorzijde 1 ruime slaapkamer met dakkapel en vaste bergruimte onder het dakvlak alsmede een royale 2e slaapkamer, voorzien van 2 dakkapellen en vaste bergruimte onder het dakvlak. Aan achterzijde bevinden zich een 3e slaapkamer met openslaande deuren naar het overdekte balkon en de badkamer, uitgevoerd met 2e toilet en ligbad.

Bijzonderheden:
Inhoud woonhuis ca. 825 m3 (excl. bedrijfsruimte).
Diverse originele details in het pand aanwezig zoals paneeldeuren, glas-in-loodramen en fraaie traphekken.
Aan buitenzijde zijn diverse verbeteringen uitgevoerd aan houtwerk, dakbedekkingen en zinkwerk.

Milieu:

Is is door de milieudienst een maatregelvoorstel gedaan i.v.m. (geluid)isolatie van de gevels. Het (subsidie) voorstel met bouwkundige/technische aanpassingen is beschikbaar.

Er wordt een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd op het perceel en is het rapport ter inzage.

Bedrijfsruimte:

De bedrijfsruimte is momenteel verhuurd en beschikt over een entree aan voorzijde. Het pand is ook aan achterzijde vanaf het Karel Doormanplein toegankelijk. De bedrijfsruimte bestaat uit een verkoopruimte, kantoor, toilet, magazijn en werkplaats.

Hillegom:

Hillegom is een op Noord-Holland georiënteerde woonplaats met een goede en centrale ligging. Het dorp beschikt over goede voorzieningen, een uitgebreid winkelbestand en diverse scholen (ook middelbaar onderwijs). Er zijn uitstekende openbaar vervoerverbindingen met bus en trein (NS-station met snelle verbindingen naar Haarlem, Amsterdam en Den Haag) en Luchthaven Schiphol is binnen ca 15 autominuten bereikbaar. Hillegom is gunstig gesitueerd ten opzichte van duinen en strand; gelegen op fietsafstand van de woning. De woning is uitermate geschikt voor forensen die werkzaam zijn in de grote steden of de luchthaven Schiphol. Hillegom heeft overigens weinig of geen last van de geluidsbanen van de luchthaven.

Waar kunnen we je mee helpen?

Bel mij terug

Terugbelverzoek

Sassenheim - Regio Bollenstreek-Zuid

Hillegom - Regio Bollenstreek-Noord ​

Nieuw-Vennep - Regio Haarlemmermeer​

Bennebroek - Regio Zuid-Kennemerland​