Weeresteinstraat 179
2182 GV HILLEGOM

€ 799.000,- k.k.

Prachtige vrijstaande villa met garage gelegen op riant perceel! Deze stijlvolle vrijstaande woning beschikt over maar liefst 226 m2 woonoppervlak met een royale leefruimte op de begane grond en 5 slaapkamers op de verdiepingen. De woning is gebouwd in 1865 en... Lees meer

Kenmerken

Verkocht

Omschrijving
Prachtige vrijstaande villa met garage gelegen op riant perceel!

Deze stijlvolle vrijstaande woning beschikt over maar liefst 226 m2 woonoppervlak met een royale leefruimte op de begane grond en 5 slaapkamers op de verdiepingen. De woning is gebouwd in 1865 en gelegen op een fors perceel eigen grond van ca. 900 m2 met een riante tuin rondom. Aan achterzijde is de tuin heerlijk diep met een gunstige zonligging op het westen en aangelegd met gazon en vaste beplanting.

Achter de woning is op het perceel een ruime garage c.q. berging aanwezig met een oppervlakte van ca. 40 m2; bereikbaar vanaf de openbare weg. De ruimte is verdeeld in twee bergingen alsmede een stallingsgedeelte voor een of meerdere auto's.

Het object is bijzonder centraal gelegen aan de noordzijde van Hillegom, gunstig gesitueerd ten opzichte van Kennemerland, met aansluiting op de woonwijk 'Burgemeesterskwartier' (met speelvoorzieningen en speeltuin), op korte afstand van het centrum, voorzieningen zoals scholen en openbaar vervoer (bushalte en NS-station).

De indeling van deze statige woning is als volgt:

Begane grond:

Een overdekt entree, de vestibule met prachtig authentiek tegelwerk en de lange gang met garderobe die toegang geeft tot diverse vertrekken. Aan voorzijde bevindt zich een royale werk- of studeerkamer (ca. 20 m2), voorzien van vaste kasten; aan de andere zijde de kamer- en suite met een oppervlakte van ca. 53 m2 en heerlijk licht is door de diverse raampartijen die zich aan 3 zijden bevinden; de voor- en achterkamer zijn gescheiden middels een suitestel met vaste kasten. De voorkamer is voorzien van een speelse erker, een uitgebouwde serre met openslaande deuren en een klassieke schouw; in de achterkamer zijn openslaande deuren aanwezig naar het terras. De 'dichte' keuken, gelegen aan tuinzijde, met een eenvoudig keukeninterieur en via een tochtportaal toegang tot de tuin. Aan achterzijde van de gang bevindt zich een ruim toilet met vaste wastafel.Vanuit de gang de trap met bordes naar de 1e verdieping.

1e verdieping:

Brede L-vormige overloop met aan voorzijde 1 ruime slaapkamer (ca. 17 m2) met vaste kasten, een 2e royale slaapkamer (ca. 16 m2), uitgevoerd met vaste kasten en een fraaie marmeren schouw. Aan achterzijde bevindt zich een riante 3e slaapkamer (ca. 22 m2) eveneens voorzien van vaste kasten en de badkamer, voorzien van een ligbad, wastafel en 2e toilet. Verder bevindt zich op deze verdieping een 4e slaapkamer (ca. 9 m2).

Vanaf de overloop een vaste trap met bordes naar de 2e verdieping.

2e verdieping:

Een ruime overloop met dakkapel, aan voorzijde en achterzijde royale bergruimten en aan de zijkant een 5e slaapkamer (ca. 10 m2), voorzien van een dakkapel en vaste wastafel. Deze magnifieke verdieping leent zich bijzonder voor het realiseren van meerdere slaapkamers.

Bijzonderheden:

Woonoppervlak ca. 266 m2 en inhoud ca. 900 m3.
Diverse authentieke details aanwezig zoals paneeldeuren, glas-in-lood ramen, houten lambriseringen, originele houten plafonds en gietijzeren radiatoren.
Woonkamer is voorzien van fraaie parketvloer.
Aan buitenzijde zijn diverse markiezen aangebracht.
Garage/berging is voorzien van elektra-aansluiting met brede segmentaaltoegangsdeur.

Hillegom:

Hillegom is een op Noord-Holland georiënteerde woonplaats met een goede en centrale ligging. Het dorp beschikt over goede voorzieningen, een uitgebreid winkelbestand en diverse scholen (ook middelbaar onderwijs). Er zijn uitstekende openbaar vervoerverbindingen met bus en trein (NS-station met snelle verbindingen naar Haarlem, Amsterdam en Den Haag) en Luchthaven Schiphol is binnen ca 15 autominuten bereikbaar. Hillegom is gunstig gesitueerd ten opzichte van duinen en strand; gelegen op fietsafstand van de woning. De woning is uitermate geschikt voor forensen die werkzaam zijn in de grote steden of de luchthaven Schiphol. Hillegom heeft overigens weinig of geen last van de geluidsbanen van de luchthaven.

Waar kunnen we je mee helpen?

Bel mij terug

Terugbelverzoek

Sassenheim - Regio Bollenstreek-Zuid

Hillegom - Regio Bollenstreek-Noord ​

Nieuw-Vennep - Regio Haarlemmermeer​

Bennebroek - Regio Zuid-Kennemerland​